Oven gevormd glas on tour

Jaarlijks vindt in Joure een expositie van ovengevormde glazen sculpturen plaats, door nationale en internationale glaskunstenaars gemaakt. Dit jaar gaat Ovengevormd Glas On Tour in het Zandvoorts museum. Veel van de werken die worden getoond, zijn nog nooit in ons land te zien geweest, of zelfs speciaal voor deze expositie gemaakt.

Ovengevormd glas is in Nederland nog een vrij onbekende vorm van glaskunst. In ovens kunnen door middel van mallen sculpturen worden gemaakt die robuust zijn, zoals in brons. Glas voegt daaraan een lichtspel toe en het spanningsveld tussen krachtig en breekbaar. Een combinatie met hout, steen of metaal kan deze tegenstelling benadrukken. Maar met glas kunnen ook delicate sculpturen worden gemaakt, zoals ook op de expositie is te zien.

Voor glaskunstenaars die met ovens werken, was in Nederland nog geen gelegenheid waar ze collega’s kunnen ontmoeten en werk van vakgenoten kunnen zien. Zo ontstond Ovengevormd Glas. Steef Hendriks, glaskunstenaar en Bullseye importeur (Langweer), wilde hen een plek bieden waar gelegenheid is om elkaar te leren kennen en inspireren. Van Overgevormd Glas On Tour zijn Steef Hendriks en glaskunstenaar Dominiek Steinmeijer (Velsen-Zuid) de gastcuratoren.

Kom deze wonderschone expositie bekijken in het Zandvoorts Museum

Swaluëstraat 1, Zandvoort aan Zee.

Opening expositie 13 mei.

www.zandvoortsmuseum.nl


Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 BY Beach Promotion​ vof

Brederodestraat - Zandvoort

KvK nummer 58798579

ING rekeningnummer NL05INGB0006224226

BTW nummer 853186443B01